Adela Diaconu in IE Clothing by Emilia Tudoran şi Iulia Ghenea

Emilia Tudoran şi Iulia Ghenea sunt doi designeri extrem de talentați care își propun să readucă prin intermediul creațiilor sale o reinterpretare a măiestriei portul național, a tradițiilor și a obiceiurile românești.

3Proiectul IE a apărut din dorinţa celor doi designeri de a reda una dintre frumuseţile incontestabile autohtone, şi anume portul tradiţional românesc. Conceptul lor se bazează pe reamintirea tradițiilor și obiceiurilor de pe teritoriul autohton. Au ales această temă, portul popular românesc şi conceptul reîntoarcerea la rădăcini, semnificând de fapt dorinţa de autenticitate, de exprimare a propriei identităţi, de punere în valoare a aspectelor tradiţionale nemodificate de trecerea timpului, deoarece vor să valorifice elementele de croi, culoare, inovaţie într-o colecţie personală, să introduca publicului strădania femeii române, prin realizarea unor piese vestimentare unice care dăinuie în continuare peste timp, costumul popular având capacitatea de a comunica multiple categorii de mesaje.

4Adela Diaconu a purtat la Balul Portului Popular de la Ghimbav, Brasov, o tinuta IE Clothing compusa din fusta Dianthus (garoafa) ce este realizata din jerse cu nervuri realizate manual, iar pentru un plus de eleganta, in zona taliei, sunt cusute perlute, formand traditionalul nidabei. Aceata fusta face parte din colectia Before They Pass Away. In partea de sus outfittul se continua cu o reinterpretare a unei ii, accentul fiind pus pe zona umerilor cu detalii de margele, iar gulerul supradimensionat ne aduce aminte de portul mireselor de Oas, plin si acesta de margele insirate. O simplificare a volumului de la manecilor de Oas, dar accentuat prin minutiozitatea detaliilor. Fusta face parte din colectia Zestrar si poarta denumirea de Calla aethiopica, ce inseamna cala.

1

No Comments

Post A Comment